Община Добричка ще кандидатства с проект за нов автомобил за социалния патронаж

26.10.2022

 26.10.2022 г. 15:08:35 ч. / Михаил Добромиров

Община Добричка ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) с проектно предложение за патронажна мобилност за доставка на топъл обяд. Днес общинският съвет даде съгласие за кандидатстването.

Чрез проекта ще може да бъде закупен нов лекотоварен автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж, което трябва да е  минимум 3 кубични метра обем на товарната зона, 1+1 брой места, минимум 480 кг полезен товар.

С решението Община Добричка трябва да осигури съфинансиране по Бюджет 2023 година в размер на 20,88% от общия бюджет за реализиране на дейностите по проекта и да заплати цялата сума при доставката на автомобила, а частта, представляваща съфинансиране от Фонд Социална закрила, ще бъде възстановена след приемане на извършените дейности).

С друго решение съветниците дадоха съгласие Община Добричка да кандидатства с проект „Грижа в дома“, по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027.

Допустимите дейности по процедурата са насочени изцяло към възрастни лица в невъзможност от самообслужване и хора с увреждания. Съгласно Указанията за кандидатстване за Община град Добрич, като конкретен бенефициент са определени за обхващане 152 лица нуждаещи от подкрепа.

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-shte-kandidatstva-s-proekt-za-nov-avtomobil-za-socialniq-patronaj/82562

предишна
  • Стожер
    23° C
    ясно небе
  • Победа
    23° C
    ясно небе
  • Карапелит
    23° C
    ясно небе
  • Овчарово
    23° C
    ясно небе
  • Ведрина
    23° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре