Областният управител на Добрич посрещна генералния консул на Турция

13.03.2024

 Дипломатът пожела да посети с.Лясково, Община Добричка, тъй като негов прадядо бил роден там.

 Про Нюз

Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун бе днес на опознавателна визита в област Добрич. Заедно с него гост в Областна администрация Добрич бе и областният управител на област Бургас Пламен Янев.

Областният управител Йорданка Костадинова посрещна дипломата и представи в кратка презентация област Добрич както и възможностите за бизнес и туризъм. От своя страна  Оркун сподели, че е готов да съдейства при заявен интерес от страна на български фирми, да посредничи за свързването им с потенциални партньори в Република Турция.

Генералният консул посети с. Лясково, община Добричка, където се срещна с кмета на селото Божко Божков. Дипломатът сподели, че желанието му да посети Лясково е продиктувано от факта, че негов прадядо е роден в селото. Йорданка Костадинова представи възможностите за туризъм и акцентира, че област Добрич предлага както морски рекреативен туризъм, така и много добри възможности за СПА отдих, спортен, балнеологичен и орнитоложки туризъм. Областният управител на Добрич акцентира още, че регионът е с богата история и показа на гостите си Балчик и малка част от неговите забележителности.

Толга Оркун сподели, че в областта е посещавал заедно с турски писател нос Калиакра и разходката им е вдъхновила твореца, който е насипал роман, разказващ любовната история на Калиакра. Дипломатът сподели, че книгата е много продавана в Турция.

https://pronewsdobrich.bg/oblastniyat-upravitel-na-dobrich-posreshtna-generalniya-konsul-na-turtsiya-v-burgas-p434945

предишна
  • Стожер
    11° C
    предимно ясно
  • Победа
    11° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    11° C
    предимно ясно
  • Овчарово
    11° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    11° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре